Еднаквоста наспроти ефикасноста во економијата

0
2143

Судирот помеѓу економистите кои се стремат за поголема економска еднаквост, и оние кои се спротивставуваат на ова барање поради цената која треба да се плати за неа, е горлив проблем кој во науката трае со децении. Оваа дискусија во последно време стана и доста популарна кај јавноста, па таа константно е бомбардирана со разни информации од различни (не)објективни извори.
Токму оттаму се јави потребата за овој труд, кој се стреми да ги изложи фактите во оваа емоционална дебата.

Ефикасност и еднаквост во економијата

ОДГОВОРЕТЕ

Ве молиме внесете го Вашиот коментар!
Ве молиме внесете го Вашето име овде