Земји даночни раеви

0
1282

Даночен рај нуди на странски инвеститори, правни и физички лица, ниски или никакви даночни обврски со дополнителна погодност да финансиските информации не се споделуваат со странски даночни служби. Даночен систем на една држава е начин на финансирање на државата , додека деградација на истиот, со нeплаќање и настојување на луѓето за избегнување на даночните обврски, поради можноста за едноставен и брз трансфер на капитал но и поради стабилниот правен систем, т.е преку давање на легалност на деловните операции,  ги прави даночните раеви се попривлечни.

Во овој труд ќе бидат бидат анализирани основите начела на даночните раеви како и специфичниот начин на работење преку истите, историскиот развој, улогата на Организацијата за економска соработка и развој во дефинирање на даночните раеви како и проблемот со даночната евазија која е присутна во истите.

Земји даночни раеви

ОДГОВОРЕТЕ

Ве молиме внесете го Вашиот коментар!
Ве молиме внесете го Вашето име овде