Предлог национална стратегија за раст на платите

0
2829

Еден од најголемите проблеми со кои денес се соочува Република Македонија е нискиот животен стандард. За ова, можеби главна причина порано беше невработеноста, но денес, проблемот примарно се должи на ниските плати. Во тој поглед, Македонија е речиси на дното, не само на Балканот, туку и во Европа. Причините за ова се реални, објективни и сложени. Не постои начин државата да го поправи овој проблем преку ноќ, или пак со само една или две мерки. Потребна е издржана, долгорочна стратегија која ќе ги води активностите на сите економски субјекти. Потребно е економско планирање. Оттаму и овој наш обид да ја сработиме работата која треба да ја работат државните институции.

Зголемување на плати - економско планирање

ОДГОВОРЕТЕ

Ве молиме внесете го Вашиот коментар!
Ве молиме внесете го Вашето име овде